EFT What is possible?

EFT eli Emotional Freedom Technique 

Tämä artikkeli alkoi eräänä päivänä kun olin vajaan vuorokauden ajan syventynyt miettimään koko elämisen ja olemassaolon merkitystä, niin ihmiskunnan (en siis itseni pelkästään) kuin koko maailman. Mielessä kävi kaikenlaisten viisaiden opetuksia, erilaisia lukemiani kirjoja ja kuulemiani haastatteluja jne. Niiden mukaan elämän tarkoitushan on nauttia siitä joka hetki, olen aivan samaa mieltä. Jossain vaiheessa sitten havaitset, että olet itse asiassa yhtä kaiken kanssa ja sitä vaihetta sitten kutsutaan valaistumiseksi. Mietin sitä, se tuntui ihan selvältä (vaikken pidäkään itseäni valaistuneena) ja ajattelin, että siinäkö on olemisen oppikoulun päästötodistus, loppuvaihe, josta ei edistytä? Entäs sitten siitä eteenpäin, mikä on suuntana? Osa, varmasti pieni osa meistä ihmisistä, on jo tuolla asteella. Osa tekee kovasti työtä auttaakseen muitakin siihen pisteeseen tai edes edistymään asiassa. Osa sitten ei ole lainkaan kiinnostunut koko aiheesta, heitä pidetään siinä ala-asteikäisiltä sieluilta tai millä nimellä nyt haluaakin kutsua heitä. Tuntui siltä, että pyörin ympyrää koko ajan enkä juurikaan etene missään…

Siinä aikani tuskailtuani ja kyseltyäni kaikilta kulmilta asiaa, väsyin, tulin siihen tulokseen, etten nyt ainakaan sitä tiedä, ja menin lepäämään. Nokosten jälkeen tuli mieleen Gandalfin vastaus Fredon tuskailuun (hänen ollessa Morian kaivoksissa sormuksen vientitehtävässään). Frodo toivoi siinä, ettei olisi koskaan saanut sormusta ja ettei sitä kaikkea olisi tapahtunut.” Gandalf vastasi siihen: ”Kuten kaikki tässä ajassa elävät, mutta se ei ole heidän päätettävissään. Voimme päättää vain mitä teemme sillä ajalla, joka meille annetaan.”

Asia eteni kun luin sähköpostistani Nick Ortnerin kysymyksen What is possible?, eli mikä on mahdollista? (Hän oli auttanut EFT:n avulla erästä australiaslaista naista saamaan puhekykynsä takaisin vaikeiden sairaskohtauksien jälkeen.) EFT on tekniikka, jossa naputellaan tiettyjä kasvojen, kehon ja käsien meridiaanipisteitä vähän aikaa samalla kun lausutaan ääneen affirmaatioita. Siitä on paljon apua varsinkin tunnestressin laukaisussa ja EFT onkin levinnyt ympäri maailmaa myös helppoutensa ansiosta.

Laitan tähän videopätkän kun Nick Ortner demonstroi tekniikkaa affirmaatioistaan tunnetun Louise Hayn kanssa purkaen Louise Hayn vuosikymmenien ajan vaivannutta pelkoa. Louise Hay on minulla ollut ensimmäinen henkilö, joka neuvoi kuinka päästään eteenpäin elämässä silloin kun itse ei sitä tietä löydä. Minä sain hänen tunnetun kirjansa kasettiversion Minä paranen – miten luon terveyteni yli 20 vuotta sitten ja kuuntelin sitä paljon…ja nyt Louise Hay auttoi jälleen eteenpäin, vuosikymmenten tauon jälkeen..

Louise Hay on varmasti auttanut satoja tuhansia ihmisiä elämässään työllään ja omalla esimerkillään, muistuttaen, että aina on mahdollista kääntää elämänsä suuntaa.

Suosittelen naputtelemaan itsekin tämän videon mukana. Valitse itseäsi piinaava tunne (sen ei tarvitse olla pelko niinkuin Louise Hayllä), vanha trauma tai mikä tahansa asia, joka vaivaa vieläkin sinua, se todella tuntuu ihanalta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s